AfleesapparatenBioTecChip checkenChip-de technieklandencode

Chipnummer - databanken

databanken

 

 Zoekpagina's

Elektronische identificatie bestaat uit 2 elementen: de geïmplanteerde chip, en registratie in een databank.

In en buiten Nederland zijn er diverse databanken waarin registratiegegevens zijn opgeslagen. Chipnummer.nl maakt het mogelijk om in zoveel mogelijk databanken te zoeken. Chipnummer.nl probeert daarin zo compleet mogelijk te zijn!

Nederland

 

NL

BackHomeClub: De BackHomeClub is een GRATIS service aan eigenaren van huisdieren die een BackHome chip hebben. Registratie van ander chipnummers behoort niet tot de mogelijkheden. De site geeft de eigenaar voor elk geregistreerd huisdier de mogelijkheid om informatie op te slaan en te actualiseren. Toegang tot de gegevens is uitsluitend mogelijk door middel van een combinatie van het chipnummer en een exclusieve PIN code. Gegevens die kunnen worden toegevoegd zijn bijv. informatie mbt. diëten of ziektes waarvoor medicatie nodig is (bijv. diabetes) of wanneer de laatste vaccinatie heeft plaatsgevonden etc.                                                                                     http://www.backhomeclub.nl

NLBackHome-asiel: BackHome-asiel is een GRATIS service aan eigenaren van huisdieren en asielen die een BackHome chip hebben. Registratie van ander chipnummers behoort niet tot de mogelijkheden. De site zorgt ervoor dat asielen, gevonden of verkregen, (zwerf)dieren kunnen registreren en dat ze daarna teruggevonden kunnen worden. De site geeft tevens de eigenaar voor elk geregistreerd huisdier de mogelijkheid om informatie op te slaan en te actualiseren. Toegang tot de gegevens is uitsluitend mogelijk door middel van een combinatie van het chipnummer en een exclusieve PIN code. Gegevens die kunnen worden toegevoegd zijn bijv. informatie mbt. diëten of ziektes waarvoor medicatie nodig is (bijv. diabetes) of wanneer de laatste vaccinatie heeft
plaatsgevonden etc.
http://www.backhome-asiel.nl
 NL

Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG): De Stichting NDG is een onafhankelijke databank die uitsluitend is opgericht met als doel een goede huisdierenregistratie. Inmiddels staan meer dan 1 miljoen dieren bij deze databank geregistreerd. Registratie vindt plaats door middel van een inschrijfformulier dat bij de dierenarts of fokker (van een rashond) verkrijgbaar is. Na inschrijving krijgt de eigenaar een kaart die kan worden ingelegd in het dierenpaspoort of inentingsboekje. Dit is tevens een mutatieformulier. Het is ook mogelijk om een dier via internet aan te melden of om de gegevens te wijzigen (via het mutatieformulier).
http://www.ndg.nl

NLStichting CHIP (Centraal Huisdieren Identificatie Punt). Voorheen bekend als VETAIR. Geeft geen registratiegegevens vrij via internet. Wel is na te gaan of een nummer bekend is bij Stg CHIP en indien dit het geval is, kan contact met hen worden opgenomen voor meer informatie. Stichting CHIP is voor het thuisbrengen van gevonden dieren 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend.
http://www.stichtingchip.nl/
NLPetlook: is een on-line databank. Registratie is gratis. Dit betekent wel dat de gegevens gebruikt kunnen of zullen worden voor promotie doeleinden.
http://www.petlook.nl/
NLPet Base (voorheen Daisyweb): is een databank die zich vooral richt op het registreren van dieren die bij dierenartsenpraktijken en/of dierenasielen bekend zijn. Ook registreren via internet of het wijzigen van de registratiegegevens via internet behoort tot de mogelijkheden. Op de website is veel informatie met betrekking tot identificatie van huisdieren te vinden en ook is er een groot aantal links naar andere internetadressen.
http://www.petbase.nl/
NLVBK: Vereniging van Beroepsmatige Kennelhouders. Deze vereniging is een organisatie van beroeps hondenfokkers. Doel van de vereniging is het bevorderen van een goede manier van fokken van honden en het verschaffen van informatie aan (toekomstige) eigenaren van honden. De honden die via de aangesloten leden zijn gekocht kunnen worden geregistreerd in de databank. Men kan ook on-line de registratiegegevens aanpassen.
http://www.kennelhouders.nl
NLRCA: Registration Companion Animals is een online databank waar 50 Nederlandse dierenasielen registratiegegevens invoeren. Deze registratiegegevens worden uitsluitend gebruikt met als oogmerk gevonden dieren zo snel mogleijk te herenigen met hun eigenaren. De RCA databank is een onderdeel van de afdeling Rotterdam van de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. De RCA databank is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk,
http://www.rca-databank.nl/
NLHuisdier-registratie.nl:
huisdier-registratie.nl is een door de overheid toegewezen en erkende databank die diensten levert voor de wettelijk verplichte identificatie (chippen) en registratie van alle na 1 april 2013 in Nederland geboren honden. Overige huisdieren zoals katten, konijnen, cavias, vissen en vogels kan men bij huisdier-registratie.nl ook registreren. Huisdier-registratie maakt geen gebruik van cookies en gebruikt uw gegevens niet voor promotiedoeleinden.
http://www.huisdier-registratie.nl 
NLFjordenpaarden stamboek:
Fjordenpaarden worden al jarenlang gechipt. Voor het chippen van Fjordenpaarden is gekozen omdat het diervriendelijker is dan het aanbrengen van een brandmerk. Via het chipnummer kan ook de afstamming van ieder geregistreerd fjordenpaard worden achterhaald!
http://www.fjordstudbook.com/
BEBelgië

ID-Chips: ID-Chips is de databank voor registratiegegevens voor alle gezelschapsdieren in Belgie en Luxemburg. Registratie bij ID-Chips verloopt via de dierenartsen.
http://www.idchips.com/

De registratie van honden is in België verplicht. De databank daarvoor is ABIEC / BVIRH. Zie verder op: http://www.abiec-bvirh.be/

In België is het ook mogelijk om te registreren bij Easytrac-ID. Easytrac is vooral actief als aanbieder van microchips en afleesapparaten. Hoeveel registraties de databank bevat en hoe geregistreerd kan worden bij Easytrac is niet op de website aangegeven. http://www.easytrac-id.com/
 
Internationaal
InternationaalEr is een speciale zoekmachine die chipnummers kan opzoeken in alle databanken die toestemming hebben gegeven om in hun chipnummer database te zoeken. Deze zoekmachine heet “PETMAXX”. Zie verder op: http://www.petmaxx.com/start.asp?lstLanguage=nl

EuroPetNet EPN:
Euro PetNet (EPN) bevat de registraties van een aantal bij de EPN aangesloten databanken.
http://www.europetnet.com/< terug | afdrukken | tekst | databanken

Informatie

© 2004-2015 Chipnummer - Wil u het zoeken op alle relevante webpagina's eenvoudig maken.